Είναι επίσημο: Apple event στις 27 Μαρτίου 2018

δημιουργικές ιδέες για μαθητές και καθηγητές

Η Apple απέστειλε πριν από λίγη ώρα επίσημη πρόσκληση σε επιλεγμένους εκπροσώπους του Τύπου καλώντας τους σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στο Σικάγο.
«Ας πάμε μια εκδρομή. Ελάτε μαζί μας για να ακούσετε νέες, δημιουργικές ιδέες για τους δασκάλους και τους μαθητές»
Η Apple δεν δημοσιοποίησε λεπτομέρειες, αλλά το «χεράτο» logo – κατά τα διεθνή μέσα «θυμίζει» τη χρήση του Apple Pencil στο iPad Pro.

Το Δεκέμβρη που μας πέρασε, η εταιρεία είχε ανακοινώσει συνεργασίες με τα Δημόσια Σχολεία του Σικάγο και το City Colleges of Chicago, με σκοπό την εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Swift μέσω ειδικού προγράμματος σπουδών στην πόλη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι «εργασίες» του ξεκινούν την ‘Ανοιξη, οπότε το event θα μπορούσε να αφορά τις συγκεκριμένες συνεργασίες.

Αν και η γλώσσα προγραμματισμού Swift είχε αρχικώς αναπτυχθεί από την Apple για τη χρήση της στο iOS, στο macOS και στο watchOS, στην πορεία τη διέθεσε ως open-source και η χρήση της διευρύνθηκε. Η ενθάρρυνση της υιοθέτησής της μπορεί να σημαίνει περισσότερες εφαρμογές για τις πλατφόρμες της εταιρείας και ενδεχομένως, καλύτερες ευκαιρίες «στρατολόγησης».
To keynote θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδος και θα εστιάσει σε “δημιουργικές ιδέες για μαθητές και καθηγητές”.
Kατά πάσα πιθανότητα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας, αν και δεν υπάρχει για την ώρα κάποια επίσημη ενημέρωση.

Το τρέχον διάστημα υπάρχει μία σειρά φημολογούμενων προϊόντων τα οποία δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη αν τα βλέπαμε να παρουσιάζονται στο event:

 • Οικονομικότερο 9.7-inch iPad ($259)
  Πρόσφατες φήμες ήθελαν την Apple να αναπτύσσει οικονομικότερο μοντέλο iPad 9.7 ιντσών (τιμή πώλησης $259 στις Η.Π.Α.). Το iPad 9.7 ιντσών που διατίθεται αυτή τη στιγμή από την Apple κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 και η επίσημη τιμή πώλησης του είναι $349 (Η.Π.Α.).
 • Οικονομικότερο MacBook Air ($799 – $899)
  Νέο MacBook Air 13 ιντσών με εκτιμώμενη τιμή μεταξύ $799 και $899 (Η.Π.Α.). Η τιμή του τρέχοντος μοντέλου είναι στα $999.
 • iPhone SE 2
  Φήμες ακούμε και για την κυκλοφορία της δεύτερης γενιάς iPhone SE, με οθόνη 4.2 ιντσών και design στα πρότυπα του iPhone X. Εχτές μάλιστα είχαμε την κυκλοφορία σχετικού “video leak“.
 • Ένα νέο μολύβι της Apple: Το έργο τέχνης για την πρόσκληση της Apple φαίνεται να εμπνέεται από το μολύβι της Apple, οπότε ίσως θα δούμε μια ενημερωμένη έκδοση του εργαλείου σχεδίασης ή υποστήριξης και για το iPad 9,7 ιντσών.
 • iOS 11.3 με διαθεσιμότητα και του αναμενόμενου ClassKit
YouTube
YouTube