iPhone 6S FAQ

iPhone 6S FAQ

 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

iphone-6s

Λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση -και πλέον κυκλοφορία- του νέου iPhone 6S, λάβαμε πάρα πολλές ερωτήσεις από τους αναγνώστες μας και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε τις περισσότερες από αυτές.

Το παρόν άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς με όλες τις νέες ερωτήσεις που θα λαμβάνουμε, καθώς επίσης και με χαρακτηριστικά που θα ανακαλύπτουμε σιγά-σιγά για το νέο iPhone.

Προς τι η ονομασία “iPhone 6S” και “iPhone 6S Plus”;

Από το 2008, η Apple έχει αρχίσει να ακολουθεί αυτή την παράδοση στον κύκλο αναβαθμίσεων των συσκευών της. Αρχικά αναβαθμίζεται το design τη συσκευής και αυξάνεται ο αριθμός που προσδίδεται στη συσκευή και κάθε επόμενο έτος προσδίδεται το γράμμα ‘s’ στις νέες συσκευές, όπου έρχονται με αναβαθμισμένα και βελτιωμένα εσωτερικά χαρακτηριστικά. Η ιστορία δείχνει πως μετά το iPhone 3G έχουμε το 3GS, μετά το 4 και 4S, στη συνέχεια το 5 και 5s. Τώρα λοιπόν έχουμε το iPhone 6 και iPhone 6 Plus, επομένως, βάση των όσων έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα η Apple, το νέο iPhone έχει ονομασία iPhone 6S και iPhone 6S Plus.

Σίγουρα η Apple μπορεί να αλλάξει αυτή την παράδοση, καθώς επίσης και την ονομασία των συσκευών της, κάτι το οποίο είναι και καθαρά θέμα marketing. Ωστόσο, ακόμη και φέτος μας έδειξε πως μένει πιστή στην παράδοση την οποία η ίδια δημιούργησε.

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone 6S και iPhone 6S Plus στην Ελλάδα;

Βάση παράδοσης και πάλι, η Apple παρουσιάζει τις νέες τις συσκευές κάποια στιγμή στα μέσα της δεύτερης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου και αρχίζει την επίσημη κυκλοφορία τους στα τέλη της τρίτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου σε περιορισμένες χώρες.

Στην Ελλάδα, το πιο πιθανό είναι πως μπορεί να φτάσει μέσα στον Οκτώβρη ή να το δούμε και πιο νωρίς από κάποιους μεταπωλήτές με έδρα την Ελλάδα. Σίγουρα, ωστόσο, με το που γίνει διαθέσιμο και στην Ελλάδα, θα σας ενημερώσουμε άμεσα για την κυκλοφορία του.

Τι γίνεται όμως με όλες τις υπόλοιπες εταιρείες που έχουν ανακοινώσει ήδη αρκετές νέες συσκευές;

Σίγουρα, υπάρχουν και αρκετοί ανταγωνιστές που έχουν ήδη ανακοινώσει νέες συσκευές. Ωστόσο, η συμβουλή μας θα ήταν να περιμένετε να δείτε κάποια reviews και απόψεις για το νέο iPhone, καθώς επίσης και να το πιάσετε στα χέρια σας αν έχετε τη δυνατότητα, πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά. Υπάρχει καιρός ακόμη για να σκεφτείτε ποια θα ήταν η συσκευή που θα σας ικανοποιούσε περισσότερο.

To νέο iPhone έρχεται ενσωματωμένο με το iOS 9;

Όπως έχουμε δει και από φίλους της σελίδας μας που έχουν ήδη αγοράσει τη νέα συσκευή, αλλά και σύμφωνα με την Apple, το νέο iPhone έρχεται με το νέο λογισμικό iOS 9, καθώς είναι το μοναδικό το οποίο μπορεί να εκμεταλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας συσκευής.

Ποιο είναι το καταλληλότερο μέγεθος για την οθόνη και ποιο να αγοράσω;

Προσωπικά, θα μπορούσα να αναφέρω εκ του ασφαλούς πως το καταλληλότερο μέγεθος οθόνης είναι οι 5.5 ίντσες. Ωστόσο, το μέγεθος οθόνης αφορά τον κάθε χρήστη που σκέφτεται να προχωρήσει στην αγορά του νέου iPhone. Δεν μπορούμε να αναφέρουμε με σιγουριά πιο είναι το πιο κατάλληλο για τον κάθε χρήστη. Άλλοι θέλουν μεγάλη οθόνη για να μπορούν να διαβάζουν πιο εύκολα το οτιδήποτε στο κινητό τους, ενώ άλλοι βολεύονται με μικρότερη οθόνη για τον λόγο πως δεν τους φαίνεται βολική η μεγαλύτερη οθόνη, γιατί δεν μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν εύκολα με το χέρι τους. Για αυτό είναι καλό να σκεφτείτε καλά πριν προχωρήσετε στην αγορά κάποιας συσκευής. Σίγουρα, είναι και θέμα οικονομικό, αλλά κάποιες φορές, κανένας χρήστης δεν λαμβάνει υπόψη του το οικονομικό κομμάτι, μπροστά στην εργονομία.

Γιατί η Apple δεν έβγαλε και ένα iPhone 4-ιντσών;

Η μόδα των 4-ιντσών έχει περάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και το μόνο σίγουρο είναι πως η Apple δεν θα σχεδίαζε και ένα iPhone 4-ιντσών. Ο ανταγωνισμός των υπόλοιπων δύο θα έπεφτε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να είχε κάποια είδους “χασούρα” από τις υπόλοιπες δύο συσκευές της. Από την άλλη, δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί και τις υπόλοιπες εταιρείες και τις συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει. Τέλος, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι οθόνες 4-ιντσών δεν ταιριάζουν πλέον στην τεχνολογική εποχή του 2015.

Είναι όντως πολύ καλύτερος ο επεξεργαστής του νέου iPhone 6S;

Βάση των στατιστικών και των μετρήσεων που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ναι είναι όντως αρκετά πιο γρήγορος και εργονομικός ο επεξεργαστής του νέου iPhone. Δεν είναι απλά καλύτερος και ταχύτερος σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς iPhone, αλλά και με μετρήσεις που έγιναν με άλλες συσκευές, το νέο iPhone δείχνει πως “κάνει σκόνη” αρκετές high-level συσκευές της αγοράς.

Ποιες είναι οι νέες πληροφορίες που έχουμε για την κάμερα του νέου iPhone;

Από όσα έχει δείξει μέχρι τώρα η Apple, ο τομέας της φωτογραφίας είναι ένας από τους τομείς στους οποίους και θέλει να καινοτομεί. Και αυτό το δείχνει από την εποχή του iPhone 4. Όπως είδαμε, ο νέος αισθητήρας της κάμερας είναι στα 12-megapixels ενώ οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν λήψη 4K video. Επομένως, όλες αυτές οι αναβαθμίσεις, δίνουν αρκετά νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά στον αισθητήρα της κάμερας!

Τι λέτε για το νέο χρώμα Rose Gold; Θα το αγοράζατε;

Και πάλι, μπορούμε να πούμε πως κάτι τέτοιο είναι στην βούληση του κάθε χρήστη. Προσωπικά, επειδή μου αρέσει να αλλάζω χρώματα συχνά, θα το αγόραζα άνετα το Rose Gold, χωρίς να με ενδιαφέρει για τα λόγια που θα έλεγαν όσοι το έβλεπαν. Είναι καθαρά θέμα προτίμησης και το πως κάθεται στα μάτια του καθενός.

Θα είναι εύκολο στη χρήση το 3D Touch; Θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω εύκολα;

Είναι μια τεχνολογία η οποία γίνεται εύκολα κατανοητή και μπορούν να την λειτουργήσουν όλοι οι χρήστες. Σίγουρα, θα πάρει κάποιο διάστημα για να την μάθετε και να χρησιμοποιείτε όλες τις δυνατότητες της στο έπακρο, αλλά είναι μια τεχνολογία που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στην καθημερινή ενασχόληση με τη συσκευή σας.

Γιατί δεν είδαμε θύρα USB-C στο νέο iPhone;

Ένα σίγουρο, είναι πως δεν θα τη δούμε σύντομα σε κινητές συσκευές, εκτός από το MacBook. Το 30-pin Dock που είχε η Apple πριν από το iPhone 5, είχε διάρκεια ζωής 10 χρόνια. To πιο πιθανό είναι πως στα επόμενα 2 χρόνια, δε θα δούμε κάποιο USB-C σε συσκευή iPhone. Εκτός και αν μας κάνει έκπληξη για άλλη μία φορά!

Τι γίνεται με το NFC της συσκευής; Γιατί δεν ενσωμάτωσαν το χαρακτηριστικό ασύρματης φόρτισης;

Η Apple προς το παρόν έχει ενσωματώσει την ασύρματη φόρτιση στο Apple Watch. Όπως είδαμε τελικά και στο iPhone 6S, το NFC της συσκευής θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις συναλλαγές μέσω Apple Pay. Πλέον, το πιο πιθανό είναι πως θα δούμε το χαρακτηριστικό της ασύρματης φόρτισης, στο νέο iPhone 7, σε ένα χρόνο από τώρα -βάση παράδοσης.

Ποιες ασύρματες τεχνολογίες έχει ενσωματώσει η Apple στη νέα συσκευή;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει ενσωματώσει κάποια νέα ασύρματη τεχνολογία, αλλά έχει αναβαθμίσει τις ήδη υπάρχουσες που έχει, καθώς και τις συχνότητες που μπορεί να δέχεται η συσκευή. Επομένως, περιμένουμε να δούμε πιο γρήγορες ταχύτητες στην ασύρματη σύνδεσή μας με το διαδίκτυο, είτε μέσω ασύρματου δικτύου WiFi είτε μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας -εφόσον υπάρχει και καλή κάλυψη από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

YouTube
YouTube