iPhone :7 χρόνια εξέλιξη


Έχουν περάσει 7 χρόνια από την εμπορευματοποίηση του πρώτου iPhone 2G ήταν στις 29 Ιούνη του 2007, όταν έφτασε στα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ , η οποία άνοιξε το δρόμο για μια νέα γενιά συσκευές, τα smartphones, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

Το πρώτο iPhone ήταν απλά άλλο ένα GSM EDGE κινητό που τοποθετείθηκε μία κάμερα από 2 mpx χωρίς φλας ζουμ, που ήταν σε θέση να κάνει μόνο λήψη φωτογραφιών, με παντελή απουσία της καταγραφής video και πέρα από την χρήση του SMS και MMS προσέφερε ορισμένες υπηρεσίες, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το να σερφάρετε στο web σε ασύρματα δίκτυα.
Το iPhone απόλαυσε μια πρωτοφανή διαφημιστική εκστρατεία, πουλώντας μέσα σε μια μέρα πάνω από 525.000 μονάδες, σύμφωνα με συνδυασμένα στοιχεία από το Apple Store και AT & T. Και ηταν μόνο η αρχή μιας σειράς κινητών επιτυχίας από την καλιφορνέζικη εταιρεία.
Το iPhone 3G ήρθε το επόμενο έτος, φέρνοντας υποστήριξη για ταχύτερα δίκτυα 3G και εισάγοντας το App Store, το οποίο χαρακτηρίζεται από μια εκθετική αύξηση κατά τα επόμενα χρόνια, μέχρι και πάνω από 1,2 εκατομμύρια εφαρμογές σήμερα. Ένα χρόνο μετά, ήρθε το iPhone 3Gs, με την πρώτη παρουσίαση τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια του WWDC 2009 . Με νέα κάμερα 3.2-megapixel, εγγραφή βίντεο, καθώς και μια σημαντική αύξηση των επιδόσεων, δύο φορές πιο γρήγορα από ό, τι το προηγούμενο μοντέλο σύμφωνα με την Apple.Το iPhone 3Gs ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, που παρέμειναν στην παραγωγή μέχρι την ανακοίνωση του iPhone 5 δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2012.
Το iPhone 4 ήρθε το 2010 με την περίφημη οθόνη Retina με 326 dpi πυκνότητα, με μια φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 5 megapixel και το Apple A4 chip, λίγους μήνες μετά την άφιξη του iPad. Εντελώς με νέα σχεδίαση, η οποία διατηρήθηκε επίσης στο iPhone 4S που ήρθε το επόμενο έτος 2011 με το τσιπ A5, κάμερα 8 megapixel με εγγραφή βίντεο 1080p και το γνωστό φωνητικό βοηθό Siri. Ήταν επίσης το πρώτο iPhone που αντικατέστησε την κάμερα με OmniVision από τη Sony. Η παρουσίαση της συσκευής στις 4 Οκτωβρίου του 2011 ήταν ένα σημαντικό γεγονός στα μέσα ενημέρωσης που χαρακτηρίστηκε από την απουσία του Steve Jobs, που ήταν σοβαρά άρρωστος και ετοιμοθάνατος, (κατέληξε την επόμενη μέρα).
Είμαστε λοιπόν τώρα μέχρι σήμερα με τα τρία τελευταία μοντέλα, το iPhone 5, iPhone 5C, και το iPhone 5S που αντίστοιχα ήρθαν στην αγορά το 2012 και το 2013. Το format των 3.5 ιντσών εγκαταλείφθηκε υπέρ μιας 4-ιντσών οθόνης με αναλογία διαστάσεων 16/9. το A6 chip μπήκε στο πρώτο μοντέλο, ενώ το Α7 στο δεύτερο και τρίτο, που έχει το τελευταίο και την αρχιτεκτονική 64-bit και που ανάγκασε για μια ακόμη φορά τους ανταγωνιστές να τρέξουν. Το iPhone 5C διατηρεί τα χαρακτηριστικά του iPhone 5, με πλαστικό υλικό υπέρ μιας τιμής ελαφρώς χαμηλότερης από το κορυφαίο μοντέλο του 2013.
Η μετάβαση από τις 3,5 ίντσες έως τις 4 ίντσες στα 3 τελευταία μοντέλα σηματοδότησε μια στροφή υπέρ της αυξανόμενης δημοτικότητας οθόνης λεγόμενης και «jumbo», αλλά η μορφή 16/9 ήταν η λύση που χρησημοποιήθηκε από την Apple, προκειμένου να διατηρηθεί μια υψηλή χρηστικότητα με ένα μόνο χέρι. Τώρα όλη η προσοχή είναι στο επόμενο iPhone 6, ένα smartphone το οποίο και πάλι θα πρέπει να προσφέρει μια σημαντική αλλαγή σε μέγεθος, ίσως ακόμη πιο σημαντική.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube