Είναι τα παλαιά iPhones αργά με το νέο iOS?

Η Apple εσκεμμένα επιβραδύνει το παλιό σας iPhone για αναγκάζοντας τους ανθρώπους να αγοράσουν νέα; Αυτός ο αστικός μύθος είναι που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό. Το 2014 ένα έγγραφο, που κάποιος είχε υπογράψει ανώνυμα, ισχυρίστηκε ότι ναι αυτή είναι η αλήθεια, αλλά στην όλη κατάσταση υπάρχει μόνο μία αλήθεια: το λογισμικό εξελίσσεται και απαιτεί περισσότερη ενέργεια.

Ότι επίσης ισχύει σχετικά και με τους υπολογιστές, όπου το πιο πολύπλοκο λογισμικό θέλει όλο και περισσότερους πόρους, για να μην αναφέρουμε στο 3D rendering, που συνεπάγεται κόστος υλικού εξοπλισμού που έχει εξελιχθεί σχετικά και, φυσικά, ότι σε αυτά που χρονολογούνται παλαιότερα να μεταφράζεται αυτό σε πιο αργά μηχανήματα, επειδή το να υπολογίσετε όλα τα δεδομένα θα διαρκέσει περισσότερο.

Έτσι ο Andrew Cunningham του ArsTechnica άρχισε να μετράει τον χρόνο φόρτωσης των εφαρμογών σε ένα iPhone 5S συγκριτικά στο iOS 10.3.3 και στο iOS 11 . Σε ένα iPhone που είναι το βασικό μοντέλο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο iOS 11.

Φαίνεται ότι οι χρόνοι φόρτωσης διαφέρουν σημαντικά. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διαφορά από 1 δεύτερο περισσότερο χρόνο και πάνω. Επίσης το στοιχείο που έχει δει την μεγαλύτερη επιβράδυνση είναι η επανεκκίνηση, που επιμηκύνθηκε σε 12 δευτερόλεπτα.

Υπάρχουν, αντίθετα όμως και βελτιώσεις όπως στη φόρτωση ιστοσελίδων. Ο Andrew μεταφράζει αυτή την ανάλυσή δηλώνοντας ότι, στην πραγματικότητα, είναι βελτιωμένες οι επιδόσεις σε σύγκριση με προηγούμενες ενημερωμένες εκδόσεις στα IOS 8 και 9 που επιβράδυναν πιο πολύ τις παλιές συσκευές, πράγμα που δεν είναι η περίπτωση με τις πρόσφατες ενημερωμένες εκδόσεις.

Όποιος έχει ένα iPhone 5s θα παρατηρήσει μια μικρή καθυστέρηση, αλλά δεν είναι λόγος για να τον οδηγήσει στο να μην εγκαταστήσει το iOS 11. Είναι ένας καλός συμβιβασμός, θεωρώντας ότι οι πρόσφατοι επεξεργαστές είναι πιο ισχυροί σε μεγάλο βαθμό. Οπόταν θα πρέπει να οδηγούνται οι παλαιότεροι σε μεγαλύτερη επιβράδυνση.

Η Apple , κατ ‘ ουσίαν, δεν επιβραδύνει τα παλιά τηλέφωνα, πράγματι, αλλά βελτιστοποιεί τόσο καλά το ποιο λειτουργικό σύστημα για να ελαχιστοποιήσει την ταλαιπωρία.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube