Lantronix xPrintServer για iOS

Image1

Μετατρέψτε κάθε USB ενσύρματο εκτυπωτή σε Wi-Fi ασύρματο, για εκτύπωση από iPhone/iPad/iPod. Σχεδόν όλοι διαθέτουμε ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούμε συνέχεια. Μάλιστα, κάποιοι διαθέτουν και μια συσκευή Tablet. Είναι επίσης πολύ πιθανόν οι παραπάνω συσκευές ή έστω μια από αυτές, να είναι Apple κοινώς αναφερόμαστε στα iPhone και iPad. Πολύ όμορφες, βολικές και απλές στην χρήση τους οι εν λόγω συσκευές, μια όμως εξυπηρέτηση που προσφέρουν, είναι κομματάκι δύσκολο να την εκμεταλλευτούν οι ιδιοκτήτες τους, εκτός και αν έχουν ήδη προβλέψει και έχουν προβεί σε κατάλληλη αγορά μιας περαιτέρω συσκευής.Αναφερόμαστε στην εκτύπωση και πιο συγκεκριμένα, στην ασύρματη εκτύπωση. Αυτή δηλαδή, που δεν απαιτεί καλώδια μεταξύ του εκτυπωτή και της συσκευής, από την οποία θέλουμε να εκτυπώσουμε πχ. μια φωτογραφία, ένα κείμενο, μια ιστοσελίδα ή ακόμα και λογιστικά φύλλα. Αν έχουμε ήδη στην κατοχή μας έναν εκτυπωτή που διαθέτει ασύρματη δικτύωση, τότε όλα λειτουργούν μια χαρά. Αν όμως δεν έχουμε, τότε τι κάνουμε; Αποφασίζουμε την αγορά ενός νέου εκτυπωτή, μόνο και μόνο επειδή αυτός που ήδη διαθέτουμε δεν είναι ασύρματος;

«Όχι πια» είναι η απάντηση και προέρχεται από την εταιρεία Lantronix, υπό την μορφή του gadget με την ονομασία «xPrintServer Home Edition». Αυτό το μικρό κουτάκι (όπως μοιάζει εξωτερικά), μεγέθους όσο περίπου ένα iPhone, το συνδέουμε με παροχή ρεύματος και στην υποδοχή USB που διαθέτει, συνδέουμε τον εκτυπωτή μας – σημειώνουμε πως ο εκτυπωτής δεν είναι ασύρματος.
Το μοναδικό που απαιτείται για να μας εξυπηρετήσει το xPrintServer Home Edition, είναι η ύπαρξη ενός ασύρματου router στον χώρο – κατά πάσα πιθανότητα αν έχετε Internet στον χώρο σας, τότε έχετε και modem/router ασύρματης τεχνολογίας Wi-Fi. Μετά λοιπόν, τις παραπάνω συνδέσεις που ολοκληρώνονται σε δευτερόλεπτα, όποια συσκευή τύπου iPhone, iPad και iPod βρίσκεται στον χώρο, αυτόματα «βλέπει» τον εκτυπωτή σας, ωσάν αυτός είναι ασύρματος, χάρη στην «παρεμβολή» του xPrintServer Home Edition.

Από εκεί και πέρα η εκτύπωση γίνεται παιχνιδάκι: απλά επιλέγετε αυτό που θέλετε να εκτυπώσετε, πατάτε «Print» στο iPhone / iPad / iPod και η εκτύπωση πραγματοποιείται απευθείας. Ούτε ειδικές γνώσεις χρειάζονται από μεριάς χρήστη, ούτε σπέσιαλ χειρισμός, για να έχετε πλέον την άνεση της ασύρματης εκτύπωσης μέσω των Apple φορητών συσκευών σας.Επίσης, εάν έχουμε παραπάνω απο έναν εκτυπωτή (επίσης μη-ασύρματο), τότε με την χρήση ενός οποιουδήποτε «πολύπριζου USB» (αλλιώς USB hub), πολλαπλασιάζονται οι διαθέσιμες USB θύρες του xPrintServer Home Edition, ώστε να δύναται να «μετατρέψει» έως και οκτώ ενσύρματους εκτυπωτές USB, σε ασύρματους.

Η τελική τιμή, κατόπιν μετατροπής από δολάρια ΗΠΑ σε ευρώ και συμπεριλαμβανομένου του μεταφορικού κόστους, ανέρχεται στα 114 ευρώ περίπου. Εκ πρώτης, ίσως να φαίνεται αρκετά υψηλή ως λιανική τιμή, καθώς με το ίδιο χρηματικό αντίτιμο (ή και μικρότερο) μπορούμε να αγοράσουμε έναν ασύρματο εκτυπωτή.Όμως με το xPrintServer Home Edition, εκτός του ότι μπορούμε να μετατρέψουμε έως και οκτώ «απλούς» εκτυπωτές σε ασύρματους, έχουμε την περαιτέρω δυνατότητα – λόγω του μικρού του μεγέθους, να το μεταφέρουμε σε όποιον χώρο θέλουμε, μετατρέποντας έτσι παν εκτυπωτή σε ασύρματο.

Αυτό, είναι το κυριολεκτικό «συνδέω και παίζω» ή αλλιώς «Plug ‘n’ Play», ή μήπως η εν λόγω ατάκα από «αλλού» ξεκίνησε (δεν χρειάζεται να πούμε όνομα, είναι σαφές πιστεύουμε), όπου αρχικά κάκιστα υλοποιήθηκε, εν συνεχεία «κάπως συμμαζεύτηκε», έως πλέον το 2012 έφτασε στην αρκετά εξελιγμένη (και αποδεκτή) μορφή της; Τουλάχιστον η εταιρεία Lantronix, με το gadget της xPrintServer Home Edition, εξ αρχής δηλώνει «Plug ‘n’ Play» λειτουργία…που λειτουργεί όμως και μάλιστα απρόσκοπτα.

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/bIN0oILGUfo?modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Περισσότερα

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube