M1 MacBook Air το 2024

Το M1 MacBook Air του 2020 θα γίνει τεσσάρων ετών φέτος, κάτι που είναι τρελό να το λέμε, αλλά εξακολουθεί να είναι επίκαιρο ακόμα και σήμερα.
Είναι αλήθεια οτι το MacBook Air Μ1 ήταν μια τεράστια επιτυχία για την Apple, παρόλο που το εξωτερικό του περίβλημα ήταν ουσιαστικά στο ίδιο σχέδιο με το πρώτο MacBook Air του 2011.
Όλοι λοιπόν ήμασταν έκπληκτοι στην αρχή από την έκδοση M1 λόγω της αλλαγής ισχύος και απόδοσης της cpu καιι της εκπληκτικής διάρκειας ζωής της μπαταρίας.
Μετά με την μετάβαση στα M2 και M3 max μηχανήματα, σίγουρα έχουν παρατηρηθεί βελτιώσεις, στο σχεδιασμό και την απόδοση, αλλά αν αυτή τη στιγμή κάποιος έχει μόλις 990€ για αγορά laptop,
αυτός ο φορητός υπολογιστής είναι ακόμα πολύ καλός και προσιτός.

Η σχεδίαση του MacBook Air Μ1 είναι ακόμα ωραία, αλλά θα παραδεχτώ ότι σίγουρα γίνεται πλέον βαρετή. Οι χρωματικές επιλογές είναι περιορισμένες και η οθόνη με τα ελαφρώς μεγαλύτερα bezels δείχνει παλιά, υπάρχουν μόνο δύο θύρες USB-C και μια υποδοχή ήχου για , η Webκάμερα είναι στα HD 720 P και το φινίρισμα του μηχανήματος απο αλουμίνιο είναι λίγο τραχύ και όχι τόσο ομαλό σε σύγκριση με άλλα μοντέλα Mac ή φορητούς υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας με Windows.

Παρατήρησα επίσης ότι το εξωτερικό κέλυφος μπορεί με ένα ελαφρή χτύπημα, να γρατσουνιστεί αρκετά εύκολα, αλλά γενικά εξακολουθεί να φαίνεται πραγματικά υπέροχο και έξω από αυτά είναι ένα τόσο καλά κατασκευασμένο κομμάτι υλικού χωρίς αξιοσημείωτα ελαττώματα, είναι ένας συμπαγής, λεπτός και ελαφρύς φορητός υπολογιστής τελικά. Αισθάνεστε πραγματικά παντού πολύ σταθερό τον σκελετό του, ο μεντεσές της οθόνης και ο συνδυασμός πληκτρολογίου και απτικής επιφάνειας αφής (Trackpad) είναι εξαιρετικός.


Τα πλήκτρα έχουν άφθονο χώρο και η αρκετή “ταλαιπωρία” που δέχονται συνεχώς δίνουν μια άνετη εμπειρία πληκτρολόγησης και τελικά δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε ούτε για τα ψίχουλα φαγητού που μπορεί να πηγαίναν κάτω από τα πλήκτρα.
Τα ηχεία βρίσκονται στην πραγματικότητα κάτω από το πληκτρολόγιο και σπρώχνουν τον ήχο μέσα από τις γρίλιες στα πλαϊνά ηχεία, που αυτό είναι συνήθως απίθανο, αλλά πρέπει τελικά να το κάνουν πάντα εκεί στην Apple να μην αποτυγχάνει ποτέ σε αυτό το θέμα, όταν πρόκειται για το MacBook, ο ήχος ακούγεται πραγματικά ωραίος και βαθύς χωρίς θορύβους ή παραμορφώσεις.
Είναι καλό που τελικά δεν χρειάζεται να ανησυχώ μήπως κολλήσει, το πληκτρολόγιο και το Trackpad που μπορεί ίσως να ακούγονται σαν υπερβολικό, αλλά όλο και πιο συχνά αρκετοί high tech φορητοί υπολογιστές με windows που βγαίνουν σήμερα δεν συνδυάζουν όλα αυτά τα πράγματα τόσο καλά όσο αυτό το παλαιότερο MacBook Air Μ1 του χιλιάρικου.

Ο πραγματικά φορητός φορτιστής των 30W που έρχεται μαζι με το MacBook Air Μ1 είναι απλά τέλειος, νομίζω ότι αυτό το εξάρτημα είναι πραγματικά υποτιμημένο. Υπάρχουν πολλοί λεπτοί φορητοί υπολογιστές που συνοδεύονται από μεγάλους βαρείς φορτιστές πολλών μερών, αλλά αυτός είναι απλώς ένας μικρός προσαρμογέας με καλώδιο USB-C σε USB-C που μπορείτε εύκολα να κουβαλάτε μαζι σας και να ταξιδέψετε με τον μοναδικό σας φορτιστή, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης, για το τηλέφωνο σας αλλά και τα ακουστικά σας.

Όσον αφορά την οθόνη, όπως είπα, τα μεγαλύτερα πλαίσια την κάνουν να φαίνεται μικρότερη, σίγουρα δεν είναι μια μεγάλη οθόνη, επομένως δεν είναι η καλύτερη εμπειρία για παρακολούθηση εκπομπών και ταινιών, αλλά όλα φαίνονται και ακούγονται ωραία και καθαρά. Οι εικόνες περνούν σε νέα επίπεδα λεπτομέρειας και ρεαλισμού στην εκθαμβωτική οθόνη Retina 13,3 ιντσών με ανάλυση 2560×1600. Το κείμενο είναι ευκρινές και καθαρό. Τα χρώματα είναι φωτεινά και ολοζώντανα. Και το γυαλί φτάνει μέχρι την άκρη του περιβλήματος, για να απολαμβάνεις τις εικόνες σε όλη την επιφάνεια.
Τα ηχεία βρίσκονται στην πραγματικότητα κάτω από το πληκτρολόγιο και σπρώχνουν τον ήχο μέσα από τις γρίλιες στα πλαϊνά ηχεία, που αυτό είναι συνήθως απίθανο. Αλλά για την Apple όταν πρόκειται για το MacBook, ο ήχος ακούγεται πραγματικά ωραίος και βαθύς, χωρίς θορύβους ή παραμορφώσεις.

Το Sonoma τελικά σαν νέο λειτουργικό, ήταν επίσης μια ωραία ανανεωτική ενημέρωση για το M1 MacBook Air του 2020.

Τελικά το MacBook Air με M1 είναι ένα εξαιρετικά φορητό laptop. Είναι επιδέξιο και γρήγορο, με αθόρυβη σχεδίαση χωρίς ανεμιστήρα και όμορφη οθόνη Retina. Χάρη στο λεπτό προφίλ και την μπαταρία που διαρκεί όλη μέρα, το Air είναι πανάλαφρο και πολύ γρήγορο.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Άρθρα Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

YouTube
YouTube