η πρώτη macOS Malwarepedia
Σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε το AV-Test, υπάρχουν περίπου 12 εκατομμύρια ιοί, malware και οι παραλλαγές τους για τα Windows. Αντίθετα, αυτά για Mac είναι περίπου 800. Στο Android από την άλλη, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα: μεταξύ των ιών, των κακόβουλων προγραμμάτων και των παραλλαγών τους έχουμε περίπου 17 εκατομμύρια. Οπώτε καταλήγουμε πως, επομένως, το mac είναι ένα από τα ασφαλέστερα λειτουργικά συστήματα στον κόσμο.
Αλλά τι είναι αυτά τα κακόβουλα προγράμματα για Mac; Το Checkpoint δημιούργησε μια συλλογή για να τα απαριθμήσει και να τα επιλέξει για να τα γνωρίζει κάποιος καλύτερα. Η συλλογή λαμβάνει υπόψη το πιο επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφορεί, για να αποφύγει να το πάρει και να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Το Malwarepedia αναφέρει τις απειλές αλφαβητικά. Για παράδειγμα, έχουμε το Adwind RAT που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη λήψη κακόβουλου κώδικα που μπορεί να εκτελέσει εντολές στον υπολογιστή σας.
Το AppleJesus, από την άλλη πλευρά, εγκαθιστά τον εαυτό του μετά από πιέσεις στα phishing emails. Το κακόβουλο λογισμικό συλλέγει πληροφορίες στο Mac και κατόπιν ενεργοποιεί τις εντολές εξ αποστάσεως. Το Calisto προσπαθεί αντ ‘αυτού να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο σύστημα και το CoinTicker προσπαθεί να αναπαράγει τα κρυπτοσυχνότητες στον υπολογιστή.
Βρείτε τη συλλογή στην επίσημη ιστοσελίδα. Η συλλογή θα ενημερώνεται περιοδικά. Ας ελπίσουμε με μερικές νέες απειλές.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube