Ο κ. Macintosh, που κρύβεται στα Macintosh


Πρόσφατα έμαθα μια ιστορία αρκετά ενδιαφέρουσα. Όταν το Macintosh ήταν σε εξέλιξη, ο Steve Jobs αποφάσισε να συμπεριλάβει στο λειτουργικό σύστημα, που είχε μνήμη μόνο 128 Kb, ένα Easter Egg: μια κρυφή έκπληξη.
Τον κ. Macintosh. Ένας χαρακτήρας που εμφανίζονταν και κυμάτιζε όταν αλληλεπιδρούσαμε με το γραφικό περιβάλλον του υπολογιστή για τουλάχιστον χίλιες φορές. Η εμφάνιση του κρατούσε τόσο λίγο έτσι ώστε να αφήνει στους χρήστες την αμφιβολία, “πραγματικά το είδα ή το φαντάστικα;».

Ο παράξενος χαρακτήρας των 8-bit σχεδιάστηκε από τον Βέλγο καλλιτέχνη Jean-Michel Folon, που προσεγγίστηκε από τον Jobs μετά που είδε την αφίσα του για τον Γούντι Άλεν για το «The Purple Rose of Cairo». Το λογισμικό ολοκλήρωσης, ωστόσο, έγινε από τον Andy Hertzfeld.
Μέχρι σήμερα ίσως δεν ξέραμε τον κ. Macintosh. Μια υπενθύμιση σε αυτόν και είμαι σίγουρος ότι ζει ακόμα στην παλιά Macintosh που είναι διάσπαρτα σε όλο τον πλανήτη.

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/IT12O1LIFyY?modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube