OS X 10.11 El Capitan

os-x-el-capitan

 

η Apple ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος OS X 10.11 El Capitan με αρκετές βελτιώσεις και αλλαγές που δίνουν έμφαση στην εμπειρία χρήσης και την απόδοση.

Οπως Οι αναζητήσεις στο Spotlight επεκτείνονται με προβλέψεις καιρού, αποτελέσματα αγώνων και άλλα, ενώ πλέον υποστηρίζεται και η φυσική γλώσσα. Το παράθυρο του Spotlight μπορεί στο εξής να αλλάξει μέγεθος και να μετακινηθεί.

spotlight

Στο Safari ο χρήστης μπορεί να “καρφιτσώνει” τις ιστοσελίδες της επιλογής του και αυτές να εμφανίζονται αριστερά στη μπάρα διευθύνσεων με τη μορφή εικονιδίων. Ακόμα και αν κλείσει και ξανανοίξει ολόκληρη την καρτέλα του Safari τα pins παραμένουν ανοιχτά, ενώ αν πατήσει σε κάποιο link, αυτό ανοίγει σε ξεχωριστό tab. Επιπλέον, κάθε tab συνοδεύεται από ένα νέο εικονίδιο ήχου που υποδεικνύει ποιο από τα ανοιχτά tabs παίζει ήχο και επιπλέον χρησιμεύει για τη σίγασή του.

safari

 

Βελτιώσεις έρχονται και στην εφαρμογή του Mail, όπου ο χρήστης μπορεί να γράφει ταυτόχρονα περισσότερα από ένα μηνύματα, να ανοίξει tabs, να κάνει drag φωτογραφίες από το ένα μήνυμα στο άλλο και να διαγράψει μηνύματα πολύ εύκολα κάνοντας swipe-left.

mail

 

Ενδιαφέρουσα είναι επίσης και η νέα λειτουργία Split View, χάριν στην οποία ο χρήστης μπορεί να χωρίσει αυτόματα την οθόνη του στις εφαρμογές που έχει ανοιχτές.

Τέλος η νέα έκδοση φέρνει μεγάλες βελτιώσεις και στην απόδοση και συγκεκριμένα παρέχει δύο φορές ταχύτερη εναλλαγή εφαρμογών και λήψη μηνυμάτων στο Mail, καθώς και τέσσερις φορές ταχύτερο άνοιγμα αρχείων PDF στο Preview συγκριτικά με το Yosemite.

Το OS X 10.11 El Capitan είναι από σήμερα διαθέσιμο στους developers, η public beta έκδοση έρχεται τον Ιούλιο και η επίσημη έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει (δωρεάν) το προσεχές Φθινόπωρο.

Συμβατότητα Mac με 10.11
– IMac: μέσα του 2007 και αργότερα
– Mac mini: αρχές του 2009 και αργότερα
– Mac Pro: αρχή του 2008 και αργότερα
– MacBook τέλος του 2008, αρχές του 2009 to λευκό πολυκαρβονικό, και αργότερα
– MacBook Air: τέλος του 2008 και αργότερα
– MacBook Pro: μέσα του 2007 και αργότερα

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

YouTube
YouTube