Safari εναντίον Chrome για Mac

Από την πρώτη σταθερή έκδοση του ο Chrome , έχει γίνει η τρίτη επιλογή σε πρόγραμμα περιήγησης στο Mac. Επειδή ο Chrome έχει αναπτυχθεί ταχύτατα σε δημοτικότητα, είναι καιρός να το συγκρίνουμε με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, τον Safari.Και τα δύο προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούν την ίδια μηχανή απόδοσης WebKit, αλλά διαθέτει ο Chrome αρκετά σοβαρούς λόγους για να αλλάξετε; Ώρα να μάθετε.
Η Google κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση beta του Chrome browser τους για το Mac το Δεκέμβριο του 2009. Η πρώτη σταθερή έκδοση του Chrome ήταν η έκδοση 5, η οποία έκανε το ντεμπούτο του τον Μάιο του 2010. Η Google έχει κυκλοφορήσει αρκετές σημαντικές ενημερώσεις από τότε και είναι σήμερα στην έκδοση 19.0.1084.56. οι εκδόσεις των Google προϊόντων πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από άλλες εταιρείες, δεδομένου ότι καλούνται συνήθως μικρές ενημερώσεις. Αυτό είναι εμφανής με το γεγονός ότι η έκδοση 5 ήταν η πρώτη σταθερή έκδοση.Με την πρώτη ματιά, ο Chrome προσφέρει κάποιες οπτικές αλλαγές σε σχέση με το Safari. Η γραμμή εργαλείων καρτέλας είναι πάνω από τη γραμμή διευθύνσεων, αντί κάτω από το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τις κατευθυντήριες γραμμές του χρήστη της Apple. Η Apple προσπάθησε το ίδιο πράγμα με μια preview έκδοση του Safari 5, αλλά αφαιρέθηκε μετά την τελική μορφή του.
ο Chrome έχει επίσης μία μπαρα τόσο για την αναζήτηση και τη διεύθυνση, ένα χαρακτηριστικό, όμως που σε κάποιους αρέσει και σε άλλους όχι. Η χρήση μιάς μπαρας μπορεί να είναι ευκολότερο για προχωρημένους χρήστες, αλλά επίσης μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για τους νέους χρήστες.
ο Chrome της Google έχει περισσότερες οπτικές πληροφορίες για τις ιστοσελίδες που είναι αυτή τη στιγμή. Θα δείξει το επίπεδο ασφάλειας, αποδοχής των cookies, και ένα ξεχωριστό popup για τη συνδεδεμένη διεύθυνση κάτω από το ποντίκι.Η Apple παρουσιάζει τη συνδεδεμένη διεύθυνση στη γραμμή κατάστασης αντ ‘αυτού, το οποίο προσφέρει μια καθαρή αίσθηση στο περιβάλλον.
Μετά από τη σύγκριση στις οπτικές διαφορές, η επόμενη σύγκριση ήταν να εξετάσουμε την απόδοση βίντεο. Το trailer της ταινίας από το Prince of Persia χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή αυτή. Πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε ότι δεν θα περιλαμβάνουν πλέον H.264 codec στον browser Chrome τους. Ωστόσο, το τρέχον πρόγραμμα περιήγησης εξακολουθεί να περιλαμβάνει τον κωδικοποιητή αυτό, αλλά ίσως όχι για πολύ. Και τα δύο προγράμματα περιήγησης έχουν δοκιμαστεί με το codec H.264 με HTML5 και Flash της Adobe. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στο διάγραμμα που ακολουθεί και δείχνει τον Safari συγκριτικά με τον Chrome και στις δύο εξετάσεις. Σαφώς, ο Safari είναι περισσότερο βελτιστοποιημένος για το Mac και ο Chrome όχι.

ο Safari είναι σαφώς πιο βελτιστοποιημένς για το Mac με ταχύτερες επιδόσεις, ενώ το βίντεο χρησιμοποιώντας λιγότερη μνήμη. ο Chrome χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή Webkit, όπως το Safari, το οποίο δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με το Safari. Ενώ κάθε πρόγραμμα έχει κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, ο Safari είναι ο ξεκάθαρος νικητής. ο Chrome δεν έχει καθοριστικό λόγο για τη μετάβαση από το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Safari. ο Σαφάρι εξακολουθεί να είναι η πιο καθαρή, πιο εκλεπτυσμένο, και ταχύτερα browser για Mac.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube