“αιτία η τιμή” για τις μειωμένες πωλήσεις
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης σχετικά με τα κέρδη της Εταιρίας για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ερωτήθηκε αν πιστεύει ότι η τιμολόγηση των iPhone XR, XS και iPhone XS Max ήταν υπερβολικά υψηλή. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο έπαιξε κάποιο ρόλο για τις χαμηλές πωλήσεις.
Ο Tim Cook είπε ότι ενώ δεν αισθάνθηκε ότι οι τιμές αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, απεναντίας ήταν ένα ζήτημα στις αναδυόμενες αγορές. Το iPhone XS έχει την ίδια τιμή με το iPhone X στα 999 δολάρια, ενώ το iPhone XS Max, μια νέα συσκευή, ήταν μόλις 100 δολάρια επιπλέον. Το XR, πωλείται στα 749 δολάρια, ακριβώς στη μέση των τιμών των μοντέλων iPhone 8 και iPhone 8 Plus.
Στις αναδυόμενες αγορές, ωστόσο, η τιμολόγηση του iPhone ήταν ένα ζήτημα λόγω της αντοχής του δολαρίου. Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αύξησαν τα επίπεδα των τιμών πράγμα που οδήγησε σε ασθενέστερες πωλήσεις. Ο Cook λέει ότι τον Ιανουάριο, σε ορισμένες τοποθεσίες, η εταιρεία είχε απορροφήσει ολόκληρο ή μέρος των αλλαγών ισοτιμίας, του τελευταίου χρόνου, πλησιάζοντας σε τοπικές τιμές αυτές που ήταν ένα χρόνο πριν.
Ο Tim Cook σε συνέντευξή του στο Reuters νωρίτερα σήμερα είπε ότι “η Apple μειώνει τις τιμές iPhone σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές“.
Στις ανεπτυγμένες αγορές πάλι, όπως στην Ιαπωνία, η έλλειψη επιδοτήσεων έχει επίσης γίνει ένας σημαντικός αρνητικός παράγοντας πωλήσεων. Ακόμη και στις ΗΠΑ, όπου οι επιδοτήσεις έχουν καταργηθεί για αρκετά χρόνια, ο Cook δήλωσε ότι ένα άτομο που αγόρασε τελευταία ένα iPhone 6 ή 6s για 199 δολάρια όταν οι επιδοτήσεις ήταν ακόμα σε ισχύ μπορεί να είναι πρόθυμος να το αναβαθμίσει σε μια συσκευή που κοστίζει πάνω από 749 δολάρια χωρίς κάποια επιδότηση.
Η Apple εργάζεται για την αντιμετώπιση του ζητήματος της επιδότησης μέσω εμπορικών συναλλαγών και πληρωμών με δόσεις.
Ο Cook σε μια ξεχωριστή δήλωση ανέφερε ότι όλες οι συσκευές της Apple έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν. «Σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας ώστε να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε. Ορισμένοι πελάτες επιλέγουν να κρατήσουν τα προϊόντα μας, όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ μερικοί τα ανταλάσσουν. Ο κύκλος των προϊόντων της Apple έχει πράγματι μεγαλώσει και οι αναβαθμίσεις ήταν λιγότερες από τις αναμενόμενες το τελευταίο τρίμηνο, αλλά ο Cook λέει ότι δεν ξέρει πού θα πάει αυτό στο μέλλον.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η κατασκευή ενός εξαιρετικού προϊόντος υψηλής ποιότητας είναι το καλύτερο πράγμα για τον πελάτη. Έτσι το βλέπουμε».

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube