10.10: μια πιο σκοτεινή εκδοχή του Dark Mode

Η σημαντική καινοτομία, ή τουλάχιστον η πιο προφανής στο OS X 10:10 Yosemite, είναι το νέο γραφικό περιβάλλον στο οποίο ο Finder έχει επανασχεδιαστεί πλήρως με φωτεινά χρώματα και ημιδιαφανή εφέ, γεγονός που τον καθιστά πολύ παρόμοιο με εκείνο του iOS. Επίσης, κάνει το ντεμπούτο της μια νέα γραμματοσειρά για το μενού, η οποία είναι πανομοιότυπη με αυτή που βρέθηκε να υπάρχει για το iPhone και το iPad.

Όμως, η Apple έχει επίσης σκεφτεί και τους επαγγελματίες, που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν εφαρμογές σε ένα πιο σκοτεινό GUI που είναι ξεκούραστο στο μάτι, δίνοντας το λεγόμενο “Dark Mode”, το σκοτεινό θέμα του Yosemite, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί στο System Preferences / General.

Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω εικόνα, το “σκοτεινό” Yosemite δεν κάνει τίποτα, απο το να είναι λίγο πιο σκούρα η γραμμή μενού του Finder και το Dock, και τα μενού είναι ενοχλητικά με ημιδιαφάνιες που αντανακλούν το χρώμα του φόντου.

Αλλά υπάρχει μια καλή είδηση ​​για όσους θέλουν ένα απλό GUI ακόμα περισσότερο: υπάρχει μια επιλογή που καθιστά λίγο πιο σκοτεινή την σκοτεινή λειτουργία. Μπορείτε απλά να ανοίξτε το System Preferences, να επιλέξτε τον πίνακα προσβασιμότητας, και στη συνέχεια, να ξετσεκάρετε το σημάδι ελέγχου “Μειώστε τη διαφάνεια», και ιδού … η γραμμή μενού του Finder γίνεται μαύρη (όχι σκούρα), αλλά πάνω απ ‘όλα τα μενού έχουν ένα ομοιογενές φόντο σκούρο γκρι με λευκό κείμενο.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube