11 ώρες το GrayKey για έναν 6ψήφιο κωδικό

Ο Matthew Green, επίκουρος καθηγητής και κρυπτογράφος στο Ινστιτούτο Ασφάλειας Πληροφοριών John Hopkins, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το GrayKey το μοντέρνο προϊόν που χρησιμοποιείται από τις αρχές για να ξεκλειδώνουν iPhone, και έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα.

Χρειάζονται περίπου 13 λεπτά για να σπάσει ένας κωδικός 4 χαρακτήρων, 22,2 ώρες για έναν κωδικό 6 χαρακτήρων, 92,5 ημέρες για 8 χαρακτήρες και 9259 ημέρες για 10 χαρακτήρες.
Τώρα γνωρίζετε τι να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, να αποφύγετε τους αριθμούς και να υπερβείτε τους 8 χαρακτήρες αποφεύγοντας παράλληλα τις λέξεις που περιέχονται σε ένα από τα πολλά λεκτικά λεξικά επίθεσης.
Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του iPhone από έναν απλό αριθμητικό 6ψήφιο κωδικό πρόσβασης σε κάτι πιο ασφαλές, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην ενότητα “Αναγνώριση προσώπου και κωδικοί πρόσβασης” στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, εισάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης, μετακινηθείτε προς τα κάτω και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Αλλαγή κωδικού πρόσβασης”.
Θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε τον νέο κωδικό πρόσβασής σας σε αυτήν την οθόνη, αλλά θα θελήσετε πραγματικά να πατήσετε το μπλε κείμενο “Επιλογές κωδικού πρόσβασης” προς το μέσο της οθόνης. Επιλέξτε “Προσαρμοσμένος αλφαριθμητικός κωδικός” για να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης που αποτελείται από γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.

Με έναν αλφαριθμητικό κωδικό πρόσβασης πλέον, δεν θα εμφανίζεται το αριθμητικό πληκτρολόγιο κατά το ξεκλείδωμα του iPhone σας, αντίθετα θα δείτε ένα πλήρες πληκτρολόγιο διαθέσιμο για να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube