Ήταν ένα αριστούργημα τεχνολογίας: η χειρονομία μιμούταν το ξεκλείδωμα μέσω φυσικού δρομέα

Τελευταία προιόντα Apple
Σχετικά Τags:  

Slide to unlock 15 χρόνια πριν

δικαιώματα

στις 00 και 01 στην κατηγορια Προσωπικά,
© iYannis.gr 2021

23 Δεκεμβρίου 2005 Η Apple στοιχειοθετεί την απαραίτητη τεκμηρίωση για να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το “slide to unlock”, την εικονική χειρονομία για ξεκλείδωμα του iPhone.

Το project iPhone ήταν εξαιρετικά μυστικό εκείνη την εποχή, αλλά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (το οποίο δεν έγινε αντιληπτό) αποκάλυψε τις μεγάλες φιλοδοξίες της Apple, προσπαθώντας να φτιάξει ένα τηλέφωνο που θα μπορούσε να ξεκλειδωθεί απλά σύροντας το δάχτυλό σας.

Αν και στις μέρες μας αυτό το σύστημα μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό, για να μην πούμε ξεπερασμένο, επειδή υπάρχει το ξεκλείδωμα με το δακτυλικό αποτύπωμα ή με την αναγνώριση προσώπου, όταν το iPhone θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια αργότερα το 2007, το σύστημα που εφευρέθηκε από την Apple για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο φαινόταν να προέρχεται από εξωγήινη τεχνολογία.

Στην πραγματικότητα, μέχρι τότε οι διάφοροι κατασκευαστές είχαν προσπαθήσει να προσφέρουν ένα απλό σύστημα κλειδώματος τηλεφώνου για την αποφυγή τυχαίας κλίσης τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα ο τρόπος αυτός αφορούσε τη χρήση ενός συνδυασμού πλήκτρων που ήταν κάτι άλλο παρά πρακτικό.


Το iPhone είχε μόνο ένα φυσικό κουμπί και, επομένως, ήταν απαραίτητο να βρεθεί ένα εναλλακτικό σύστημα, αλλά πάνω απ ‘όλα στο όνομα της απλότητας και της πρακτικότητας που αξίζει η Apple.

Πίσω από το Slide για ξεκλείδωμα ήταν ένα αριστούργημα τεχνολογίας: η χειρονομία μιμούταν το ξεκλείδωμα μέσω φυσικού δρομέα, η ευαισθησία, ο τρόπος με τον οποίο το εικονικό κουμπί επέστρεψε αμέσως στην αρχική θέση όταν η χειρονομία δεν ήταν πλήρης, ήταν όλα μέρος του Fiddle Factor, του μαέστρου Jony Ive.

-||-
 

Πες την Γνωμη σου

Free WordPress Theme

 Τελευταία άρθρα στην κατηγορία Προσωπικά


η απλά σχολίασε το στο Facebook








Σχετικά Θέματα

πώς να προσθέσετε το iYannis.gr στην οθόνη αφετερίας του iPad
Παλιό Αρθρο
Επικοινωνία Αναφορά
  We just Want Apple Greece

Ψαχνεις κατι?

Χρησιμοποιησε την φορμα απο κατω για να ψαξεις το site:

Ακομα δεν βρηκες αυτο που εψαχνες? Ασε ενα σχολιο η επικοινωνησε μαζι μου!

Σχετικες Ιστοσελιδες!

μερικα απο τα sites που συνιστω...

Ημερολόγιο

Ιούλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Σάββατο | 24 | Ιούλιος | 2021 στις 00 και 01

άρθρο: Slide to unlock 15 χρόνια πριν

Free WordPress Themes
άρθρο: Slide to unlock 15 χρόνια πριν
θέμα βασισμένο στο iΒlog Pro με πολλές αλλαγές όμως :)
150 queries σε 0,718 δευτερόλεπτα.