Η διάρκεια της μπαταρίας των νέων iPhones, μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή του A9 chip

Τελευταία προιόντα Apple
Σχετικά Τags:  

Διαφορετικό το A9 chip των iPhone 6s

δικαιώματα

στις 09 και 00 στην κατηγορια iPhone iPad,
© iYannis.gr 2015

b7995c5109a2b1d2a60e704730c9826d

Όπως είναι γνωστό, το νέο A9 SoC της Apple, που βρίσκεται στο εσωτερικό των νέων iPhone 6s και iPhone 6s Plus κατασκευάζεται κατά παραγγελία από δύο εργοστάσια, και μάλιστα με ελαφρώς διαφορετικές –όσον αφορά στην κλίμακα- μεθόδους.
Τώρα, που ο αρχικός ενθουσιασμός, και το hype, σχετικά με το 3D Touch, την βελτιωμένη κατασκευή και την νέα κάμερα έχουν κάτα κάποιο τρόπο… “ξεθωριάσει”, ορισμένοι χρήστες και reviewers άρχισαν να κοιτούν άλλους τομείς των δύο smartphones της Apple, όπως το SoC, για να ελέγξουν για διαφορές, αφού όπως είπαμε είναι γνωστό πως χρησιμοποιούνται δύο chips, που κατασκευάζονται στα εργοστάσια δύο διαφορετικών εταιρειών, της Ταϊβανέζικης TSMC και της Κορεάτικης Samsung.

Το A9 chip της Samsung στο iPhone 6s που έχει την ονομασία N71AP κατασκευάζεται σε κλίμακα 14nm καταλαμβάνοντας επιφάνεια 96mm² ενώ της TSMC, που έχει την ονομασία N71MAP κατασκευάζεται στα 16nm και καταλαμβάνει ελαφρώς μεγαλύτερη επιφάνεια 104,5mm². Στην περίπτωση του iPhone 6s plus, τα chips A9 έχουν τις ονομασίες N66AP και N66MAP αντίστοιχα.

Με βάση μόνο αυτό το δεδομένο, θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι το SoC (System-on-chip) που κατασκευάζει η Samsung είναι αποδοτικότερο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει στην πράξη. Έτσι, ενώ η απόδοση μεταξύ των δύο chips (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Lirum για να μάθετε ποιο A9 chip “φοράει” η συσκευή σας) μοιάζει να είναι πανομοιότυπη σε αρκετά benchmarks, κάποιοι παρατήρησαν ότι το chip της Samsung στο GeekBench για παράδειγμα είναι κατά 33% λιγότερο αποδοτικό. Άλλοι χρήστες επιχείρησαν περισσότερο life-like σενάρια χρήσης για να συγκρίνουν τα δύο chips. Έτσι, σε δύο πανομοιότυπες συσκευές, με όμοιες ρυθμίσεις, που είχαν όμως διαφορά στο Α9 chip από κατασκευαστικής άποψης, διαπιστώθηκε ότι κατά την εγγραφή ενός 30λεπτου timelapse video, το iPhone 6s με το A9 chip της Samsung είχε απομείνει με μπαταρία στο 84% ενώ το iPhone 6s με το A9 chip που κατασκευάζει η TSMC είχε απομεινει με μπαταρία στο 89%.

Μετά την δημοσιοποίηση των σχετικών δοκιμών, και μετά από σχετικές ερωτήσεις που υπέβαλλαν δημοσιογράφοι στην εταιρεία, η Apple απάντησε επίσημα, λέγοντας πως η διαφορά είναι ανεπαίσθητη ανάμεσα στα δύο A9 chips, με την διάρκεια της ζωής της μπαταρίας να μην διαφοροποιείται παρά 2% με 3% ανάμεσα σε δύο κινητά που “φορούν” chips διαφορετικού κατασκευαστή.

Η επίσημη απάντηση της Apple είναι η παρακάτω:

“With the Apple-designed A9 chip in your iPhone 6s or iPhone 6s Plus, you are getting the most advanced smartphone chip in the world. Every chip we ship meets Apple’s highest standards for providing incredible performance and deliver great battery life, regardless of iPhone 6s capacity, color, or model.
Certain manufactured lab tests which run the processors with a continuous heavy workload until the battery depletes are not representative of real-world usage, since they spend an unrealistic amount of time at the highest CPU performance state. It’s a misleading way to measure real-world battery life. Our testing and customer data show the actual battery life of the iPhone 6s and iPhone 6s Plus, even taking into account variable component differences, vary within just 2-3% of each other.”

-||-
 

Πες την Γνωμη σου

Free WordPress Themes

 Τελευταία άρθρα στην κατηγορία iPhone iPad


η απλά σχολίασε το στο Facebook









πώς να προσθέσετε το iYannis.gr στην οθόνη αφετερίας του iPad
Παλιό Αρθρο
Επικοινωνία Αναφορά
  We just Want Apple Greece

Ψαχνεις κατι?

Χρησιμοποιησε την φορμα απο κατω για να ψαξεις το site:

Ακομα δεν βρηκες αυτο που εψαχνες? Ασε ενα σχολιο η επικοινωνησε μαζι μου!

Σχετικες Ιστοσελιδες!

μερικα απο τα sites που συνιστω...

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Δευτέρα | 12 | Οκτώβριος | 2015 στις 09 και 00

άρθρο: Διαφορετικό το A9 chip των iPhone 6s

WordPress主题
άρθρο: Διαφορετικό το A9 chip των iPhone 6s
θέμα βασισμένο στο iΒlog Pro με πολλές αλλαγές όμως :)
145 queries σε 0,733 δευτερόλεπτα.